Voorkomen dat een ondernemer zaken over het hoofd ziet

Voorkomen dat een ondernemer zaken over het hoofd ziet

WWFT checklist

Ben je ondernemer? Dan weet je hoogstwaarschijnlijk dat de naleving van de Wwft steeds strenger wordt gecontroleerd. Het is daarom belangrijk dat ondernemers voldoen aan de door de wet gestelde eisen. Er zijn ondernemers die in het verleden weleens zaken over het hoofd zagen. Aangeraden wordt om dat niet meer te doen. Om te voldoen aan de door de wet gestelde eisen moet een ondernemer tegenwoordig een goede toezichthouder zijn. Ondernemers die de wet goed willen naleven kunnen de WWFT checklist gebruiken. Een handig stappenplan neemt indernemers mee in het proces. Ondernemers krijgen concrete tips en handvatten aangeboden om de Wwft te integreren in hun bedrijf.

Voldoen aan de Wwft wet

Wordt de Wwft wet niet goed nageleefd? Ondernemers die verdachte transacties niet melden of de verplichte identiteitscontrole niet naar behoren uitvoeren krijgen een flinke boete van de overheid. Het correct naleven van de wet Wwft is dus in het voordeel van ondernemers. Hoe kan een ondernemer het beste voldoen aan die wet? Ondernemers wordt aangeraden om eerst vast te stellen of hun bedrijf valt onder de de Wwft wet. Valt het bedrijf van een ondernemer onder die wet? Dan kan hij aan de eisen uit die wet voldoen door een structureel beleid te voeren. Dit beleid kan de ondernemer vormgeven met het reeds genoemde 10-stappenplan. Met dit plan kan een ondernemer de identiteit van zijn klanten controleren. Zo wordt het risico op reputatieschade en het betrokken zijn bij dubieuze praktijken door een ondernemer verkleind.

Gebruik de checklist

Ondernemers wordt aangeraden om de eerder genoemde checklist te gebruiken. Door het gebruiken van die checklist kunnen vervelende gevolgen voor hun onderneming worden voorkomen. Zo kan een ondernemer bijvoorbeeld voorkomen dat hij zijn bedrijf moet sluiten. De checklist maakt het mogelijk om het Wwft-beleid op de juiste wijze vorm te geven. Ondernemers voldoen dus aan de wettelijke richtlijnen. Bedrijven met een Wwft verplichting worden daarbij geholpen door slimme software. Ondernemers kunnen een demo van die software aanvragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *