Tips van een interieurfotograaf

Tips van een interieurfotograaf

interieurfotograaf

Interieurfotografie is ontzettend leuk om te doen en het resultaat is natuurlijk een hele mooie foto van jouw woonkamer, keuken of badkamer. Toch kan interieurfotografie op sommige aspecten best lastig zijn. Hoe zet je bepaalde ruimtes nou het best op de foto en hoe krijg je een mooi beeld van de gehele woonkamer? Dat zijn vragen waar een interieurfotograaf de juiste antwoorden op heeft. Daarom hebben we de beste tips van een professionele interieurfotograaf verzameld, zodat ook jij straks de leukste foto’s kan maken.

Mooi licht

Een van de belangrijkste aspecten van fotografie is het licht. Hoe komt het licht binnen in een kamer? Is er wel genoeg licht? En wat doe je met reflectie? Voor interieurfotografie is het belangrijk dat er genoeg licht is in een ruimte. Natuurlijk daglicht is daar het beste voor. De mooiste foto’s worden gemaakt bij een bewolkte dag. Dat komt omdat de zon nogal veel en vooral fel licht afgeeft. Een bewolkte dag maakt het fotograferen van zowel de ruimte binnen als de ramen en buiten makkelijker. Heb je niet genoeg licht in een ruimte? Probeer dan met een extra lamp of een flitser te werken.

De juiste compositie

Een goede compositie is ook erg belangrijk. Neem je de foto bijvoorbeeld vanaf boven, ga je door je knieën of neem je de foto vanuit een hoek? De compositie kan je bepalen door een focuspunt te nemen, dat scherp te stellen en te kijken hoe het beeld het mooist wordt. Door bijvoorbeeld links en rechts van je focuspunt te kijken naar wat je er wel en niet op wil, kan je de compositie bepalen.

Vlakverdeling

Daarnaast is het handig om te kijken naar de vlakverdeling. Hoeveel muur, hoeveel vloer en hoeveel plafond laat je zichtbaar op de foto. Soms kan het mooi zijn om alle vlakken evenredig te verdelen. Op andere foto’s is een asymmetrische verdeling mooier. Met behulp van deze tips maak je straks net zulke mooie foto’s als een echte interieurfotograaf en staat jouw huis mooi op de foto.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *