Reportage fotografie

Reportage fotografie

reportage fotografie

Je kan met foto’s verhalen vertellen. Verhalen die je soms in tekst vorm niet kwijt kan. Met foto’s vertel je een beeldend verhaal. Het mooie van een beeldend verhaal is dat de kijker zelf invulling kan geven aan de beelden die hij ziet. Foto’s wekken vaak een bepaald gevoel op. Als je als maker van een fotografie reportage een bepaald verhaal wil creëren, wil je hiervoor de juiste beelden schieten zodat je verhaal over komt bij de ontvanger. Hoe creëer je nou de juiste beelden voor het creëren van je verhaal? Lees in dit blog tips voor reportage fotografie.

Bepaal je verhaal

Welk verhaal wil jij de kijker vertellen? Wat voor soort beelden passen bij dit verhaal? Wil je de kijker emotioneel raken met je foto’s? Wil je de foto’s een bron van inspiratie laten zijn voor de kijker ervan? Maak voor jezelf duidelijk voor je begint welke kant je op wil gaan. Kies hierbij een overkoepelend thema en maak het niet te ingewikkeld.

Experimenteer

Als je je verhaal en je thema hebt bepaald is het tijd om te gaan experimenteren. Je weet ongeveer wat je wil, maar de beelden die er uit zullen komen zullen altijd een verrassing zijn. Door veel te experimenteren kan je er achter komen wat wel en niet werkt voor jou verhaal. Wees dus niet bang om heel wat foto’s te schieten. Zodra je duidelijk weet wat werkt kan je je hier volledig op gaan focussen.

Draag je apparatuur bij je

Als je een rapportage wil maken kan ieder moment het juiste moment zijn om vast te leggen. Zorg daarom dat je je camera altijd bij je draagt. Je kan je spiegelreflex camera altijd met je meedragen of je kan een wat kleinere compact camera met je meedragen als je dat te zwaar vindt. Als je maar zorgt dat je vrijwel altijd in de mogelijkheid hebt om een beeld te schieten als het juiste moment zich aandient. Zo weet je zeker dat je er alles uit hebt gehaald.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *