Op zoek naar educatieve films

Op zoek naar educatieve films

educatieve films

Ben jij op zoek naar geschikte educatieve films? Misschien wil je zelf wel graag iets meer leren over een onderwerp en zoek je een goede educatieve film die jou hierbij helpt. Maar misschien werk je wel op een school of universiteit waarbij je tijdens jouw werk graag leerlingen verblijd met een educatieve film. Hierdoor leren leerlingen namelijk gemakkelijk over een onderwerp en is het ook nog eens leuk om te kijken. Veel onderzoeken wijzen uit dat films ervoor zorgen dat leerlingen met aandacht blijven kijken ookal ligt het onderwerp van de video misschien niet in hun interessegebied. Daarom zijn educatieve filmsms de oplossing als je iets wilt leren op een toegankelijke manier.

Waarom educatieve films kijken?

Veel educatieve films maken gebruik van beeldende uitleg. Zo wordt er bij lastige onderwerpen met veel moeilijke woorden of cijfers dit in beeld gebracht om het duidelijk te maken. Als docent hoef je dan ook niet bang te zijn dat iemand de educatieve film niet leuk genoeg vind om te kijken. Verder is het dus heel toegankelijk en zal het grotendeel van de mensen die de educatieve film kijkt hierna nieuwe kennis hebben opgedaan door de video. Daarnaast zijn educatieve films een leuke manier om afwisseling te maken in een schooldag met alleen maar verbale informatie. Door ook beeld toe te voegen zijn leerlingen ook via hun ogen gestimuleerd om informatie op te doen

Waar vind ik educatie films?

Educatieve films kun je overal en nergens vinden. Op verschillende websites kun je allerlei onderwerpen kiezen voor educatieve films. Dus of je nu een educatieve film wilt zien of laten zien over dieren of over financiën beide uitersten zijn mogelijk. Daarnaast heb je educatieve films die speciaal gebonden zijn aan een leeftijd. Dus als je op een basisschool lesgeeft of zelf nog erg jong bent zijn er ook educatieve films voor jou. Deze zijn simpeler qua opzet en taal zodat het nog toegankelijker is om er informatie uit te halen. Er is voor ieder wat wils wat betreft educatieve films.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *