SEO voor je website is belangrijk

SEO voor je website is belangrijk

Een tekst schrijven voor een website kan iedereen. Teksten met goede SEO voor je website schrijven is echter een andere zaak. Toch is dit heel belangrijk. Potentiële klanten zien dat jouw website op de eerste pagina staat in Google. Dat maakt een heel goede indruk en komt betrouwbaar over. Bovendien, hoe hoger je rankt, hoe meer bezoekers er op je website komen. Dat kan ervoor zorgen dat je meer omzet maakt en daardoor natuurlijk meer winst. Ben je niet zo’n held in teksten schrijven of heb je er geen tijd voor? Besteed het werk dan uit aan mensen die er hun beroep van hebben gemaakt.

Goede SEO voor je website begint met 5 belangrijke stappen

Dat je als ondernemer goed gevonden wilt worden op Google is logisch. Alleen is de vraag: hoe begin je daar aan? Hoe kun jij met jouw bedrijf boven al die andere concurrenten uitstijgen? Dat doe je door aan de slag te gaan met de volgende vijf stappen in het proces.

Stap 1: Doe zoekwoordonderzoek

Het is belangrijk dat je relevante zoekwoorden gebruikt voor je teksten. Vraag je af waar je klanten naar zoeken. Gebruik de gevonden zoekwoorden of synoniemen hiervan verschillende keren in je tekst (ongeveer 1 of 2 keer per 100 woorden).

Stap 2: Gebruik kopteksten (H1, H2, H3)

Goede SEO voor je website maakt gebruik van kopteksten. Deze kopteksten tonen de rangorde van je tekst. Zie het als een soort inhoudsopgave. Laat je zoekwoord erin voorkomen en gebruik de H1 maar één keer.

Stap 3: Start met een titel en een meta-beschrijving

Met de titel en je meta-beschrijving probeer je potentiële klanten te verleiden om op jouw website te klikken. Zet hierbij je zoekwoorden zoveel mogelijk vooraan.

Stap 4: Voeg links toe

Link in je teksten naar andere hoogwaardige websites. Dat wordt gewaardeerd door zoekmachines. Je moet dit natuurlijk subtiel doen en niet te veel.

Stap 5: Voeg steeds nieuwe content toe

Hou je website actief door steeds nieuwe teksten met goede SEO voor je website te schrijven. Daar houden zoekmachines zoals Google van. Breng steeds nieuwe onderwerpen die interessant zijn voor je bezoekers en relevant voor je website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.