Planning maken in Excel

Planning maken in Excel

planning maken excel

Wil jij nooit meer dubbele afspraken maken en elke dag zo productief mogelijk werken? Een planning maken in Excel kan ervoor zorgen dat jij jouw tijd veel effectiever gaat indelen. Met Excel maak je simpel een planning voor je dag, week of maand of een planning voor een specifiek project. Als je Excel op je computer opent, lijkt het misschien een onbegonnen werk om die saaie sheet om te toveren tot een flitsende planning die ook nog een beetje motiverend werkt, maar het is makkelijker dan je denkt.

Planning maken Excel: een template of een eigen design

Je maakt het jezelf het aller makkelijkst door te kiezen voor een bestaand template. Met een simpele zoekopdracht op Google vind je met een paar muisklikken ideale templates voor verschillende soorten planningen die je zo kunt downloaden en kunt openen in Excel. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is jouw planning persoonlijk maken door openstaande tekstvakken in te vullen. De bestaande templates zien er vaak mooi en overzichtelijk uit, zodat ze niet alleen praktisch zijn maar ook nog extra motiveren om aan de slag te gaan. Liever zelf je planning maken in Excel? Dat kan natuurlijk ook. Door het gebruik van verschillende kolommen, tekstgroottes en kleuren, kun je jouw eigen planning vormgeven.

Rust in je hoofd: de voordelen van goed plannen

Het is algemeen bekend dat plannen een belangrijke levensskill is. Met een goede planning raak je niet in de stress van extra projecten en deadlines en behoud je altijd het overzicht. Maak je een weekplanning in Excel? Dan zie je in een oogopslag wat jou die week te wachten staat, waar je nog ruimte hebt en wanneer je belangrijke afspraken plaatsvinden. Een goede planning zorgt voor rust in je hoofd omdat je niet alles meer hoeft te onthouden. Je houdt daarom meer tijd over om leuke dingen te doen en te ontspannen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.