Studievaardigheden

Studievaardigheden

Als je je afvraagt wat studievaardigheden nu precies inhoudt, dan ben je op het juiste blog terecht gekomen! Studievaardigheden zijn vaardigheden die het studeren makkelijker kunnen maken, als je ze goed toepast. Zo zijn er verschillende soorten studievaardigheden, denk hierbij aan het leren van een taal of het onderzoek doen voor een project door informatie op te zoeken. Maar ook dingen als samenvattingen maken of het voorbereiden van een spreekbeurt of toespraak. In al deze verschillende taken kan je verschillende soorten studievaardigheden gebruiken om goed voorbereid te zijn voor die ene toets, examen of presentatie. Ben je niet zo goed in studeren? Of heb je eigenlijk helemaal niet zoveel discipline als dat je liever toe wilt geven? Geen zorgen! Je kan leren, leren.

Waarom zijn studievaardigheden zo belangrijk?

Je staat er misschien niet direct bij stil, maar studievaardigheden gebruik je niet alleen op de basisschool of tijdens je studie. Je hebt je hele leven lang profijt van alle studievaardigheden die je leert. Het spreekwoord ‘jong geleerd, oud gedaan’ klopt dus echt. Het zal je ten goede komen op je werk, maar ook in dagelijkse klusjes en je priv├ę leven. Hoe sneller en beter je de studievaardigheden onder de knie hebt, hoe makkelijker alles je zal vergaan. Hierdoor bespaar je dus ook automatisch meer tijd voor andere dingen zoals hobby’s, sport en andere dingen die je graag in je vrije tijd doet.

Wat past er dan bij jou?

Iedereen is anders en daardoor past ook niet elke studievaardigheid bij jou. Je moet dus ontdekken wat het beste voor jou werkt. Je zou kunnen zeggen dat je de verschillende vaardigheden in vier verschillende onderdelen kan verdelen. Je hebt bijvoorbeeld de dromer, denker, doener en de beslisser. Als je eenmaal weet wat bij jou past, dan ben je niet meer te stoppen! Ook het hebben van de juiste motivatie helpt je al een heel eind op weg. Waarom wil je iets? Vraag je je dat is af en dan kom je er snel genoeg achter of je echt gemotiveerd bent. En jij? Weet jij al wat het beste voor jou werkt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.